Известие

Collapse
No announcement yet.

1.9 jtdm 140 - бавно загряване градско?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 1.9 jtdm 140 - бавно загряване градско?

Термостата е сменен миналата зима. Проблема си го има от както е при мен и с оригиналния и с новият.

Парно имам чак след 25минути (6тия километър).

Първоначално публикувано от C-e-c-o Покажи съобщение
    Термостата е сменен миналата зима. Проблема си го има от както е при мен и с оригиналния и с новият.

Парно имам чак след 25минути (6тия километър).
    Термостатът е сменен, но ЕГР-а затапен ли е? Щото ако е затапен, изгорелите газове, които трябва да минават през топлообменника не минават и по този начин не спомагат за по-бързото затопляне на антифриза.
    Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
    Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
    Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
    Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
      Термостатът е сменен, но ЕГР-а затапен ли е? Щото ако е затапен, изгорелите газове, които трябва да минават през топлообменника не минават и по този начин не спомагат за по-бързото затопляне на антифриза.
      EGR-a е затапен от месец насам т.е. ако е повлияло това е близко до незначинетлно сравнение с преди.

Comment

Сложи си "калорифер" и ще ти е топло през цялара зима.Този мотор трудно загрява зимата...
        sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
        ALFA ROMEO 2.0JTS ex
        ALFA ROMEO Crosswagon Q4
        Продавам Алфи на части!

Comment

Тези коли са си така, двигателя е много ефективен и загряването е нещо което италианците не са вграждали
          Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
          Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Друго си е твинспарка, даа, на петата минута след паленето мацките вътре си свалят и сутиените от жега
            156 2.0TS

Comment

TS-а загрява за минути, да. Особено пред нас има (адски) раздрънкана улица, която освен на първа/втора и полусъединител на друго не мога да я мина, а това спомага още повече за загряването. Докато изляза от улицата и парното блъска топло, след още минута е горещо. Кеф.

JTD-то и като цяло повечето дизели са мъчение за загряването. В града до работа, ако ти е близко - в студеното ще караш Варианта е печка.

На мой познат дизеловото TDI Audi е по същия начин, с нежелание загрява.
              Alfa Romeo 156 1.8 SW TS 144hp

Comment

Working...
              X